A tvoj nakit govori o tvoji moči?

A tvoj nakit govori o tvoji moči?

Nakit, aaah, nakit! Ta prečudoviti predmet, ki si ga je človek nadel kot prvo stvar.

Da! Nakit je bila prva stvar, ki si jo je človek nadel. Še predenj je izumil obleko, si je človek telo okrasil z nakitom.

Do danes najstarejši odkriti nakit pripada neandertalcem in je star kar 135.000 let. Našli so ga v Krapini na Hrvaškem.1  

A želja po okraševanju telesa je skupna vsem ljudstvom vseh časov in izhaja iz potrebe po izstopanju, iskanju pozornosti, dokazovanju družbenega položaja, označevanja spola, življenjskega sloga in verovanja. Pa vendar ostaja glavni razlog eden: da bi izgledali lepo! Z nakitom se krasimo, lepšamo in to je njegova glavna naloga.

Nakit je človekov najbolj intimni osebni okras, je znamenje moči in prestiža.

Če je bil prvi nakit izdelan in preprostih predmetov, ki jih je človek našel okoli sebe, je pestrost ponudbe nakita danes tako številčna kot drobci mivke na peščeni plaži.

Prav zato je danes še kako na pravem mestu vprašanje: »Ali obešam nase nakit ali šaro?« Odgovor je na dlani, ko si odgovorimo na vprašanja: »Ali ta nakit izraža mojo moč?«, »Ali je ta nakit dovolj kakovosten, da je znamenje prestiža?«, »Ali je ta nakit izdelan skrbno in kaže vrednost tistega, ki ga nosi?«

Seveda sledijo vprašanja, na kakšen način si izbiramo, nadevamo nakit: »Ali mi je ta nakit pisan na kožo?«, »Ali ta nakit poudari darove mojega telesa ali izpostavi šibke točke?«, »Ali ta nakit izraža mojo osebnost?«, »Ali mi je ta nakit sploh všeč?«, »Ali si rad nadenem in nosim ta nakit?«

In potem so odzivi okolice. Nakit je namenjen temu in samo temu, da nas polepša, nas izpostavi. Če je nakit pravi, doseže »uau« odzive iz okolice. Če čudenja in pohval iz okolice ni (ali pa vsaj debelih pogledov) se lahko res vprašamo, če so verižice, zapestnice sploh dosegle svoj namen. Seveda, najbolj važno je, da je nakit všeč tistemu, ki ga nosi.

Še vedno je zelo velika razlika med »uau« nakitom in šaro-nanizano-v-nakit. Nakit vedno in neprestano govori o človeku, ki ga nosi. Najprej pove, koliko se človek ceni in koliko da nase (se ima rad ali se nima rad). S pojavom nakita iz plemenitega jekla, je tudi nakup modelov luksuznih verižic, zapestnic, s katerimi človek pokaže moč, avtoriteto in veljavo, postal mogoč. Novi modeli nakita – verižice, zapestnice - so dobesedno dih jemajoči. Ti mogočni, svetleči, čudovito pleteni kosi nakita so jasno sporočilo moči posameznika okolju, v katerem se giba in nahaja.

Sporočilna vrednost nakita se z verižicami in zapestnicami iz nerjaveče kovine vrača kot pomemben dejavnik osebnega izražanja lepote, moči in osebnosti posameznika. Na pohodu je starodavna moč okraševanja kraljev in kraljic zlita z željo sodobnega človeka »pokazati svetu kdo sem«. Vse to je mogoče doseči z nakitom, ki ga dobite v naši kolekciji. Priporočamo ga tudi za darila.

V naši spletni trgovini Eleganca.si vam ponujamo sodobno prestižen nakit, ki vam prinaša zadovoljstvo, okolje pa osvoji z močno sporočilno vrednostjo. Kaj želite danes sporočiti svetu okoli vas? Eleganca.si – naj lepota spregovori!