Ženske torbice – najbolj priljubljen predmet v ženski garderobi?

ženske torbice -

Ženske torbice – najbolj priljubljen predmet v ženski garderobi?

Ženske torbice ali bolje rečeno torbice za ženske navdušujejo ženske in ne samo ženske. Že deklice, ki se igrajo, da so odrasle najprej posežejo po visokih petah, rdečilu za ustnice, ogrlici in... torbici! Kaj je tako posebnega glede torbice?

zenske-torbice

Kaj žensko tako kliče k temu predmetu? Zanimivo – k predmetu. Ženske želje se po navadi skrivajo v globini, ženski cilji so po navadi v odnosih, a vseeno obstaja nekaj predmetov, ki pritegnejo žensko pozornost iz globin na površje ravno za toliko časa, da aha – si ogleda še ene petke, še eno verižico in poišče zase vsaj še eno torbico.

 ženske-torbice

Kaj je tako privlačnega na torbicah?

Če pokukamo v globine ženskega srca, lahko rečemo, da so ženske torbice za ženske to, kar ženske rabijo in želijo. Kaj ženske rabijo?

Intimo. Ženske torbice za ženske predstavljajo  varen prostorček, kjer je skrito in hkrati dosegljivo vse, kar ženska želi imeti pri sebi.

Čarobnost. Vse prisotno, a vse skrito. Skrito navzven in tudi ženskam samim – saj dobro vemo, kakšne so ženske torbice, ko jih enkrat odpremo. Predmeti v torbici so zaklad, ki ga je potrebno vedno znova najti. Odkrivanje je ženskam všeč (razen, ko iščeš ključe in zdaj je pa res že pozno!).

Pustolovščino. Domišljija, čudenje, nepredvidljivost, hkrati pa popolna gotovost, da je tam noter tisto, kar iščeš in pika.

Lepoto. Ženske torbice so lepe. Lepe so oblike, barve, dodatki, okraski, kombinacije različnih vzorcev, tekstur in materialov. In lepe so ženske, ki nosijo torbice.

Samozavest. Nič ne manjka – zagotovo je vse v torbici. Za skoraj bilo kateri nepredvideni pripetljaj je dovolj že wc in dobro opremljena torbica. Nekaj minut in... rešeno! Če je zraven še dobra družba in več založenih torbic, pa skoraj, da ni ovir - niti za nevesto!

ženske-torbice

Običajni delovni dan – jutro – vemo kako zgleda. Hitenje na relaciji spalnica – kopalnica – kuhinja – garderoba. Po uri hitenja, ekspresno obuvanje in oblačenje, na poti proti izhodu – seveda, še torbica. Že s torbico v roki, skoraj skozi vrata - ampak ne, točno takrat se ženska ustavi (in cel svet se takrat ustavi), ker zdaj, ko je torbica na rami, je pa res nujen še en pogled pred ogledalom. Da, vse je popolno, pripravljena je na izhod. Vesela odpotuje v nov natrpan dan in novim dogodivščinam na proti – če se kaj zgodi, je vedno pri roki: torbica!

ženske-torbice

V krogu prijateljic smo izmenjale mnenja v zvezi s torbicami. Prva se izrazi Mojca: »Torbica? Nujna stvar, ki jo vsaka ženska mora imeti. Jaz jih imam nešteto in vedno kombiniram z oblekicami.« Nadaljuje Andrejka: »Torbica je zame stvar, v katero lahko spravim slona, izgleda pa kot muha, torej lahkotna in ne preglomazna.« V smehu nadaljuje: »Kar nekako pritiče osebam z manjšo okroglo postavo. Všeč so mi barve, blišč in šik, a zaradi praktičnosti dajem prednost enostavnim in bolj nosljivim torbicam, ki ne zahtevajo dolgega premisleka pri kombiniranju. Običajno se omejim na dva do tri brezčasne modele na sezono, ki jih lahko čez čas spet privlečem na plano in jih nosim znova in znova. Za torbice ne zapravljam celega premoženja, torej naravno usnje in ugledne znamke odpadejo.« Petra pravi: »Zame je torbica praktičen pripomoček, v kateri so shranjeni nujni pripomočki. Najrajši imam tako, ki se povesi čez ramo, da imam proste roke. Biti mora praktična.« Breda nadaljuje: »Všeč so mi športno elegantne torbice. Vedno morajo biti usklajene z obuvalom ali oblačilom. Najraje imam take ženske torbice s krajšim ročajem, da jo nosim po višini na polovici med pazduho in bokom. Ne maram torbic, ki že na daleč izgledajo plastične. Za nakup vedno porabim največ pet minut, ker se običajno v torbico zaljubim na prvi pogled. Ne maram pretirano velikih in niti miniaturnih torbic, čeprav včasih tudi kakšna mini torbica prav pride – za nedeljski sprehod ali disco, ampak vsaj denarnico moram spraviti noter.«

zenske-torbice

Brez dvoma ugotovljeno: življenje ženske je brez ženske torbice nepredstavljivo. In kdaj se je začel ta zgodovinski preobrat? Omembe torbice spadajo v zgodnje 19. stoletje. Takratne torbice so nosili moški za shranjevanje kovancev. Prva torbica je bila najdena pri bakrenodobnem Evropejcu Ötziju in je stara okrog 5000 let. Majhne moške torbice so se kasneje razvile v ženske torbice, saj so moški opustili nošnjo torbic, ker so se na hlačah pojavili žepi, z žepi pa tudi denarnice.

»Ženske torbice so zelo uporabna in potrebna stvar. Le kam bi sicer dala svoje stvari? Vse v žep?« je rekla Branka. »Pomembno je tudi moje občutje lepote in estetskega izgleda celotne moje oprave, ki ga torbica poudari.« je še dodala.

ženske-torbice

Vsekakor je nepredstavljivo, da bi ženska vse svoje stvari dala v žep. Prav posebne vrste zabava je opazovanje moškega, ki ga ženska pošlje v torbico samo po tisto, eno stvar. Če ni zmedenega oklevanja pred odprtjem torbice (v stilu: »Katero zadrgo je že rekla naj odprem?«), zagotovo sledi osuplost in paničen pogled po odprtju (v stilu: »Ni šans! Ne bo mi uspelo.« in »Hhhmmm – kako se že potegneš iz te situacije čim bolj neopazno?«).

Da, ženske torbice so ženski svet, vesolje zase.

Nam so všeč kakovostne torbice, ki nudijo zadovoljstvo tudi, ko so bile že neštetokrat vržene v prtljažnik in potegnjene izza sedeža. Povabljena k ogledu naše kolekcije